Tigernet logo

Tigerbloggen

Bloggen til Platebutikken Tiger

TIGERTIPS: IVAR GRYDELAND - STOP FREEZE WAIT EAT

Ivargryd

Labelen Hubro Music er i et hissig groove for tida. Det diskes opp med gjennomarbeida og flotte plater i ei takt som gjør at vi knapt har klart å fordøye den ene før den neste utsøkte retten serveres. En av flere som fortjener hederlig omtale, og vel så det, er Ivar Grydelands siste, som er ute i hyllene denne fredagen.

Gitaristen Grydeland har holdt det gående siden forrige årtusen og er en av de viktigste aktørene innen norsk eksperimentell og/eller improvisert frijazz og samtidsmusikk. Den siste tida har han vært aktiv med band som Dans Les Arbes, for ikke å glømme Huntsville, som sågar har nærma seg noe som ligner kommersiell suksess. Men han er også en habil soloutøver og det er dette som nå er festa til rillene med Stop Freeze Wait Eat.

Dette er nok ikke først og framst musikk for utålmodige sjeler, som vil ha en rask liten banger tidsklemt inn på Spotify-lista "jogg & vors". Derimot er det et helstøpt album, som med dvelende og vakre partier oppfordrer til å sette deg ned for å lytte. Det er vakkert, lavmælt og beskjedent, men også utfordrende og heftig. Hadde ikke vi på Tiger hatt varige mén etter tiår med wall of sound, hadde vi sikkert også klart å pinpointe mer nøyaktig hvor de tydelige utenomeuropeiske elementene er henta fra. Liflig og lekkert er det lell.

Sjekk ut andre Hubro-greier og, f.eks. Morten Qvenlids Personal Piano, Geir Sundstøls Furulund og Brutter sin sjøltitulerte HER .

IVAR GRYDELAND PÅ TIGERNET

Hør Ivar spille og fortelle om bl.a. sitt forhold til Jimi Hendrix under: