Tigernet logo

Tigerbloggen

Bloggen til Platebutikken Tiger

Indie-pop evolusjonen i tall - med Cold Mailman

82439230 466569347348618 2738567999442124800 n

Cold Mailman's Ivar Bowitz er en norsk indiepop-ringrev og har sett formater og trender komme å gå siden bandet ga ut sin første plate i 2008. Tigerbloggen inviterte Ivar til å fortelle om hvordan ting har endret seg.

"Så var det spørsmålet man må stille seg med jevne mellomrom hvis man identifiserer seg som indiemusiker; hvorfor gidder man å gi ut plate i 2020?

Baby Wake Up We Are Losing The Fire er Cold Mailmans femte album, og er trykket opp i 100 eks på vinyl. Jeg ryddet loftet i forrige uke, og der har jeg en stor, blå trekasse med anslagsvis 200 eks av How To Escape Cause And Effect fra 2008, den første plata vi trykka opp, og hurraguttene i Spoon Train Audio ga ut på CD. Jeg skjønner ikke hvor mange eks vi lagde siden vi fortsatt har så mange igjen, men det kan fort ha vært 500, noe som føles fullstendig absurd i dag. Sier kanskje litt om optimismen som rådet i indieNorge for et drøyt tiår siden.

Cold Mailman PÅ TIGERNET

Den neste plata vår het Relax; the mountain will come to you, ble gitt ut på CD i 2010, og jeg vil anslå det er nesten 100 igjen av den. Gule pappcover med et sort «magebelte» rundt som vi selv måtte sitte og lime, og de gjenværende sorte papirremsene fant jeg også nylig da jeg rydda i saker jeg ikke klarer å kvitte meg med grunnet min grusomt nostalgiske natur.

I 2013, hadde vi funnet ut vi skulle gi ut på vinyl, og ikke nok med det: Heavy Hearts skulle ha gatefold-cover som også inkluderte en CD-utgave og nedlastingskode, og et lite antall av vinylene skulle være hvite. Det var altfor dyrt, og vi gikk selvsagt i minus, men vi hadde i alle fall skjønt at vi ikke måtte trykke så mange. Likevel har jeg minst 50 eks igjen av den også. Men som de indieoptimistene vi fremdeles var følte vi at det gikk såpass greit at vi kjørte på og ga ut et album to år senere;

Everything Aflutter, trykket opp i et litt mer saklig antall eks, og jeg har faktisk bare én eske igjen, tror jeg. Den nye plata vår er altså ute i dag, i det jeg vil hevde er et beskjedent opplag. Men det begynner å bli fullt i boden, så jeg lurer på om den neste plata til Cold Mailman kanskje ikke kommer ut i fysisk format.