Tigernet logo

Tigerbloggen

Bloggen til Platebutikken Tiger

5 skiver som har inspirert dragongirls nye EP Tripomatic Fantasies

Jpg original Willa Wathne

På Tripomatic Fantasies drar dragongirl oss inn i et mørkt elektronisk univers som rommer alt fra filmatiske lydbilder og pulserende droner til kjennemerket til kunstneren - den "nesten dansbare klubbmusikken" vi anbefaler alle å danse til.
Her forteller dragongirl, alias Nikoline Ursin Erichsen, om hvilke plater som har inspirert henne i arbeidet med EPen.

SOPHIE - OIL OF EVERY PEARL’S UN-INSIDES
SOPHIE er nok den kunstneren som har inspirert meg aller mest de siste årene, både kunstnerisk, konseptuelt, filosofisk og som menneske. Hun klarte å skape en ny og helt egen sonisk verden. I hjertet for alltid!

Holly Herndon - PROTO
Jeg digger hvordan Holly Herndon lager eksperimentell og konseptuell musikk som også er sykt banger. Jeg mener hun (i tillegg til SOPHIE) er en av de få som lager musikk som retter seg mot fremtiden istedenfor å være nostalgisk, og det har vært en av hoved-ideene bak ‘Tripomatic Fantasies’.

Puce Mary - The Drought
Denne musikken er så utrolig vakker! Jeg ble virkelig inspirert av stemningen, lyddesignet og det å lage emosjonell noise.

Fatima Al Qadiri - Shaneera
Jeg synes det er spennende når forskjellige sjangre blandes sammen til noe nytt, som Fatima Al Qadiri gjør virkelig godt. Shaneera er et både viktig og virkelig bra album som jeg alltid blir glad av å lytte til.

Cardi B - Gangsta Bitch Music Vol 1.
Cardi B er med i spirit! Hun er en av de kuleste og mest fascinerende menneskene jeg vet om. Rå dame, rå musikk og ikke minst et av de råeste coverbildene noen sinne.

KJØP DRAGONGIRL PÅ TIGERNET

Flere saker i samme spalte:

5 skiver som har inspirert Årabrots nye album Norwegian Gothic

Pressefoto øverst i sak: Willa Wathne

Få mer bra input fra Tiger!